1981 – 2008 ARASI BİYOGRAFİ BELGESELİ (BİR TELEVİZYONCUNUN HAYAT BELGESELİ): Herkes bana “Senin hayatın belgesel olmalı”, “Sen müzelik bir adamsın”, “Neden yaşamını bir klip yapmıyorsun?”, “Görüntülü CV hazırlarsan süper olur” gibi laflar söylüyorlardı. Ben de baskılara daha fazla dayanamadım, aklıma yatmadı da değil, kendi biyografimi belgesel olarak hazırladım 🙂 Daha önceden de bir biyografi belgeseli denemem olmuştu ama rafa kaldırmak zorunda kalmıştım, o yüzden bu sefer tek başıma bir sinevizyon hazırlamak istiyordum zaten hatıra olarak… Bahsettiğim belgesel çok olumlu tepkiler almıştı çünkü… Çevrenin de verdiği gazla yaptım… 15 Ocak – 25 Ocak 2009 arası fırsat buldukça bu belgesele görüntü ekledim ve 10 gün süren çalışmanın meyvesi olarak bu ortaya çıktı… Umarım beğenirsiniz. Başta beni kırmayıp belgeseli seslendiren spiker arkadaşım Tuğba Ağaoğlu olmak üzere dans performanslarımı yapmamı sağlayan Davut Baysal’a, çalışmalarımı seslendiren Gökhan Abdik, Eren Yazıcıoğlu, Cihan Eldem, Uğur Önver, Emre Gönlüşen, Alp Özgen ve daha nicesine, televizyonculuğa profesyonel olarak başlamamı sağlayan Tuba Yurcu’yla Bülent Ülgen’e, küçüklüğümden beri görmediğim resim öğretmenim Hülya Ceyhan’a, başta Zeki Toy olmak üzere tüm hocalarıma, Şebnem Ferah’a 10. yıl plaketi sunmamda katkı sağlayan Muhittin Kurban’a, beni bugünlere getiren aileme ve hayatıma giren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şebo’nun da dediği gibi: “Teşekkürler, büyüyorum sizinle”…
Bu belgeselimi 25-01-2009 ve 16-06-2013 tarihleri arasında DailyMotion’da 1795 kişi izlemiştir. Tanıtım 2009’un başlarında yazılmıştır.
2009 – 2010 ARASI BİYOGRAFİ BELGESELİ (BİR TRAFİK MEMURU DOĞUYOR): www.dailymotion.com/video/x8559f_bir-televizyoncunun-hayat-belgeseli_lifestyle adresinden izleyebileceğiniz 1981-2008 arası hayat belgeselimin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala görmekte olduğu büyük ilgi üzerine o biyografimin devamını yapmaya karar vermiştim. Çünkü 2008’den sonra da yaşamaya devam etmiştim. Faaliyetlerime ara vermediğim gibi aksine hızlandırmışım. Kanıtı da 27 yıllık yaşamımın özeti 15 dakika sürmesine rağmen alt tarafı 2 yılın özetinin 18 dakika sürmesi… Her neyse, o belgeseli yaptığımda BJK TV’deydim. Halbuki son iki yılda çok yer değiştirdim (CNN Türk, SporMax&Lig TV, ÇHS), hatta bununla da kalmadım. Tamamen sektörümü değiştirdim. Michael Jackson vefat ettiği için içinde bulunduğum organizasyonlar da 2009’dan sonra arttı. Bu yüzden bol MJ var bu belgeselde… Hatta sadece MJ değil, bir çok sevdiğim şarkıcıyı belgeselde görebilirsiniz. Mesela Şebnem Ferah’ı koymamak olmazdı. Barış Manço’yu koyacak bahane de buldum bu sefer. 18-01-2011 ve 02-06-2013 tarihleri arasında bu videoyu 533 kişi izlemiştir. Tanıtım 2011’in başlarında yazılmıştır.
BELGESELLERİN BİR KISMINI YAZI OLARAK AŞAĞIDA OKUYABİLİRSİNİZ:
Evet, nerede kalmıştık? Hatırlarsanız Turgay Suat Tarcan’ın 1981-2008 arası hayat belgeselini YouTube, DailyMotion, Facebook, Google Video gibi sitelerde yayınlamıştık. Turgay’ın ilkokul 1. sınıfta okumayı ilk söken öğrenci olduğu ve tek başına başardığı için bunun gizlendiği, 2000 yılında Bil Dershanesi reklamında oynadığı, 2004 yılında internet’teki ilk Türkçe Madonna Fan Club’ı açtığı, Ocak 2005’te Blue Jean dergisi ile verilen Michael Jackson kitabının yazımına katkıda bulunduğu, profesyonel televizyonculuk kariyerinde adının ilk kez Aralık 2006’da Tuba Yurcu’nun hazırlayıp sunduğu “Artı Futbol” programında yayınlandığı, Filipinler’de bir Filipinli tarafından YouTube üzerinden taklit edildiği, yüz yüze yaptığı ilk röportajını 2007’de Elvir Baliç ile yaptığı, Mayıs 2008’de ünlü Rus tenisçi Elena Dementieva ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdiği gibi birkaç detayı atlasak da biyografi videosu büyük ilgi görmüştü.
O belgeselde Turgay’ı en son BJK TV’ye geçtiğinde bırakmıştık. Turgay, 2009 yılı başladığı zamanlarda hem CNN Türk, hem BJK TV’ye, hem Futbol Smart’a iş yaptı. Hem de Spor Turco sitesinde editörlüğe ve köşe yazarlığına başladı. Öte yandan 22 Kasım 1999 günü açtığı ve www.tst.gen.tr adresinde bulunan kişisel web sitesi 10 yaşına bastı ve kendine ait bir server’a geçti. Bir ara Milliyet’in düzenlediği web site yarışmasında 5. sıraya kadar yükseldi. 1999 yılından beri web sitesinde her yıl sinema listeleri yapan ve bir önceki senelerde listelerine koyduğu filmleri yeni liste yaptığında koymayan Turgay, hem sitesinin, hem de bu listelerin 10. yıldönümünü kutlamak amacıyla “Tüm zamanların en iyi 100 Hollywood filmi” listesi yaptı ve çeşitli yabancı siteler de “Moonwalker”ın birinci, “Kelebek Etkisi”nin ilkinci, “Geleceğe Dönüş”ün üçüncü olduğu bu listeyi yayınladı.
Her ne kadar Melis Sökmen, Turgay Suat Tarcan’ın burcu Balık hakkında “Burçlar” adlı şarkısında şu dizeleri söylese de….. (Bu kısım videoya konmamıştır)
Turgay hiç üşenmedi ve 90’lı yılların YouTube’da olmayan Türkçe pop ve rock kliplerini YouTube’a koyarak internete kazandırdı. Bu hareketiyle diğer YouTube üyeleri tarafından “The King Of YouTube” ilan edildi ve klipleri yayınlanan sanatçılardan bazıları Turgay’a ulaşarak eski kliplerini tekrar gündeme getirdiği için teşekkür ettiler. Tabii ki Turgay, 2009’da kendisine de klipler yapmaya devam etti. Mayıs 2009’da Turgay’ın en sevdiği şarkılar, Blue Jean listelerinde yer aldı.
Turgay’ın BJK TV’de yaparken en eğlendiği program içinde spor öğesi barındıran şarkı ya da kliplerin bir arada toplandığı ve kendi projesi olan “Müzik ve Spor” programı oldu. Fakat Turgay, Haziran 2009’da BJK TV’den Türkiye’nin en önemli haber kanallarından CNN Türk’e transfer olarak tamamen CNN Türk’ün kadrosuna geçecekti.
Yine aynı hafta en sevdiği şarkıcıların başında gelen Michael Jackson vefat etti. Halbuki Michael ölmeden 3 hafta evvel Türkiye görüntülerinden ve Dolapdere Big Gang’in “Billie Jean” cover’ından oluşan bir video ulaştırmıştı Jackson’ın evine… Turgay tıpkı 10 yıl evvel Barış Manço vefat ettiğinde soluğu Taksim AKM ve Levent Camii’sindeki kalabalığın içinde alması gibi kendini yine ilk olarak Taksim’e attı. Turgay ve arkadaşları MJ öldüğü gün orada anma yaptılar. Ertesi günü ise Okan Bayülgen’in hazırlayıp sunduğu “Disko Kralı”nda bu anmaya devam ettiler. Fakat Turgay’a sıradan bir seyirci olmak yetmeyecekti. Yine Margie De-Faria aracılığıyla bu sefer Michael Jackson’ın Los Angeles’daki diğer evinin önüne Türk bayrağı ve kendi fotoğrafının bulunduğu bir pankart koydurtacaktı. Bu hareketi Amerikan, Japon, Çin, Alman, Türk medyasında kendisine yer buldu. Örneğin Elie Seckbach, Michael Jackson’ın arkadaşı Gloria Berlin’le röportaj yaparken kameraman Turgay’ın pankartını ön plana çıkarttı. Ve tabii ki 10 Ekim 2009’da Galatasaray ve Taksim meydanlarında flashmob maksadıyla düzenlenen Beat It Tribute’de Turgay Suat Tarcan da vardı. 28 Ekim 2009’da Kanyon’da Billboard dergisi tarafından düzenlenen “This is it” filminin galasındaa özel davetli olarak yanında 10 arkadaşını getirdi. Ayrıca NTV’de bu film ile ilgili yayınlanan haberde Aslı Gökyokuş, Hayko Cepkin, maNga’dan Ferman Akgül gibi Turgay’ın da röportajı yayınlandı. Hatta This is it’in resmi afişine tüm dünyadaki bazı Michael Jackson hayranlarının resimlerinden oluşan mozaik posterinde Turgay’ın fotoğrafları da yer aldı. Öte yandan 2009’da açılan “Enivicivokke” sitesinde global moderatör, Facebook’ta uluslar arası bir fan club olan “Michael Jackson World Fans”de ise Orta Doğu sorumlusu oldu.
Turgay, kanalı CNN Türk’e “Şampiyonlar Ligi Magazin” programı yapmasının yanı sıra tabii ki Star’a şampiyonlar ligi özetleri yapmaya devam etti. Bunlardan “Standard Liege – Az Alkmaar” özeti, lejyoner kaleci Sinan Bolat’ın nadir görülen golüyle tarihe geçti ve internette tıklanma rekorları kırdı.
2009’un sonlarında en sevdiği şarkıcılardan biri olan Şebnem Ferah, “Benim Adım Orman” adlı yeni albümüyle müzik piyasasına dönmüştü. Daha önce www.sebnemferahfan.net ‘te röportaj sorumlusu, www.sebnemferahclub.com ‘da İngilizce sorumlusu olan Turgay, sanal aleme geri dönen www.sebnemferahclub.com ‘un ekibinde bu kez medya yöneticisi olarak yer aldı. Bir çok kayıbın yaşandığı, felaketlere ve ölümcül hastalıklara neden olan 2009’a evinde veda eden Turgay, tıpkı Şebo’nun 2001 yılındaki “Korkarak Yaşıyorsan” şarkısındaki gibi hayata seyirci kalmayacaktı.